Témata
-
Daniel Struna | 5.2.2014
Světový den Malbecu v La Casa Argentina
V tažení za kvalitou argentinských vín, započatém v polovině XIX. století, se optimální odrůdou stal původně francouzský Malbec. Dosáhl v Argentině a poté ve světě takové popularity, že na jeho počest vyhlásila před třemi lety – 17. dubna –...
-
Milan Ballík | 3.2.2014
Tim Raue
z rebela „GENERÁLEM“Ještě ve škole byl rebelantem jako člen gangu mladých Boys 36 v části zvané SO 36 berlínské čtvrti Kreuzberg. Když později gang zanikl, Tim Raue – právě o něm je dnes řeč – se zařadil do občanského života. Někdy...
-
Ondřej Červenka | 15.10.2013
Kiwi Tini
1/2 čerstvého sladkého jablka 1 celé zralé kiwi 1/2 citronu 100 ml domácího hroznového moštu 20 ml Cointreau 50 ml vodky Sobieski Půlku čerstvého jablka rozdrťte v šejkru, přidejte zralé kiwi a vše dobře podrťte. Přidejte půlku vymačkaného citronu,...
-
9.10.2013
Mušle sv. Jakuba a chobotnice, brokolice, brokolicové pyré a pěna ponzu
Petr Fučík : KOISHI – fish & sushi restaurant
-
9.10.2013
Rare hovězí salát, pečená rýže a thajské bylinky
Paul Day : Sansho
-
Kateřina Hylová a Lukáš Vegricht | 5.10.2013
Michel del Burgo
Michel del Burgo, rodák z francouzského Carcassonnu, je držitelem prestižních tří hvězdiček Michelin. Tohoto ocenění dosáhla pod jeho vedením restaurace L’Atelier de Joël Robuchon v Hongkongu, která se v roce 2010 stala 53. Nejlepší restaurací světa podle každoročně sestavovaného...
-
Milan Ballík | 4.10.2013
Sebastiano Spriveri
jednoduchá krása sicilských dobrotPokračováním sympatické tradice ukázek přísně regionálních kuchyní Itálie v pražském hotelu Four Seasons byly na jaře konané Sicilské dny. Poté, kdy se Praze představil Cesare Giaccone s jídly Piemontu, předvedl svá kouzla u sporáku Alberto Bettini ze Savigna. Rodinné...
-
Pavel Bidlo a Lukáš Vegricht | 28.9.2013
Večeře s…
Jasef SedloňKdyž se lidí, kteří se zabývají muzikou, zeptáte na Josefa Sedloně, většina z nich o něm s respektem řekne, „je to chodící hudební encyklopedie“. Pro ty, kteří ho neznají z vln pražského Radia 1 lze pouze dodat, že Josef...
-
Lukáš Vegricht | 15.5.2013
Mušle sv. Jakuba a gazpacho ze zelených jablek
Jan PunčochářDalší jedinečný počin z kulinářské dílny Jana Punčocháře který se s vámi podělí o své recepty z jídelního lístku ikonické restaurace Le Terroir. Každé jídlo je zde zážitkem který vás vtáhne do světa nejvyšší gastronomie plné bezkonkurenčních kombinací ingrediencí...
-
Lukáš Skála | 10.5.2013
Křupavý nugátový krém
Lukáš SkálaTonka fazole (též tonkové boby nebo jen tonka) je koření se specifickým aroma. Přes jeho název nejde o druh fazole, ale o fermentovaná semena stromu s názvem Silovoň obecný. Jednotlivé „fazolky“ jsou zhruba 25 až 30 milimetrů dlouhé a...
-
9.5.2013
Dýňové soufflé s tasmánským černým pepřem, mátou a rumovou zmrzlinou
Miroslav Grusz : Lichfield : Rocco Forte Augustine Hotel
-
8.5.2013
Mušle sv. Jakuba, tuřínek, takara mirin, saké, wasabi vzduch, zázvorové želé
Jiří Nosek : Zdenek’s Oyster Bar
-
8.5.2013
Ananas, Cointreau a kokos
Irena Veberová : Le Terroir
-
Lukáš Vegricht | 15.1.2013
Metamorfóza malin
V České republice nikdo nereprezentuje výraz techno-emociální kuchyně lépe než Stephen Senewiratne. Jako jeden z mála kuchařů u nás vás vezme na dobrodružnou cestu na tajuplný ostrov techno-emociální kuchyně a nabídne objevnou exkurzi, která se bude ucházet o pozornost...
-
Vendula Hrnčířová | 10.1.2013
Treska v sezamové krustě
Petr Fučík„Jako kuchaře mě asi nejvíc oslovuje fusion evropské a asijské kuchyně. Baví mě kombinovat tuzemské sezonní potraviny s exotickými ingrediencemi a recepturami. Vzniká napětí, zdánlivý kontrast, který se ale na talíři přehoupne do harmonického celku, což samozřejmě jitří emoce....