Témata
-
9.6.2014
Grilovaná chobotnice s cizrnovým pyré a Datterino rajčaty
Miroslav Grusz : Aromi
-
9.6.2014
Foie gras s kachnou, Sauternes želé a třešněmi
Petr Hajný : Chagall’s Club Restaurant
-
9.6.2014
Sushi set – nigiri, hosomaki, Dragon roll
Noritada Saito : KOISHI – fish & sushi restaurant
-
Kateřina Makovská | 6.6.2014
Petrželový krém s lanýžem, pažitka a micro cress
Grant Jones100 g šalotky 500 g kořenové petržele 750 ml plnotučného mléka 750 ml vody 70 g másla 100 ml polosuchého bílého vína citron sůl muškátový oříšek plátky bílého lanýže extra virgin lanýžový olej Frantoi Cutrera Šalotku orestujte na polovině...
-
Kateřina Makovská | 6.6.2014
Sýrové suflé s bílým lanýžem
Grant JonesBešamel 1136 ml mléka (2 angl. pinty) 125 g másla, 125 g mouky 220 g žloutků sůl muškátový oříšek Suflé 200 g bílků 100 g sýru Cheddar 100 g sýru Gruyère 500 ml smetany máslo na vymazání forem pepř...
-
Matěj R. Kalina | 5.6.2014
Jermann
zářivá hvězda friulského nebeJako mámivý zvuk bájných Sirén se světem, jemuž vládne víno, nese jméno vinařského domu Jermann. Nejedná se ale o postavu, která by měla cokoliv do činění s mystikou antické mytologie, byť se zdá, že setkání s tímto respektovaným vinařem...
-
Kateřina Makovská | 4.6.2014
Lanýžové menu s Grantem Jonesem
Grant Jones ve spolupráci s Janem Kaplanem sestavili v restaurantu Pavillon šest chodů provoněných lanýži. Oba jsou nadšenci fúze evropské a asijské kuchyně, experimentů i respektu k tradicím. I proto byla společná práce v brněnské restauraci pro oba gastronomické...
-
Pavel Bidlo a Lukáš Vegricht | 4.6.2014
Oběd s.
Jan Kaláb a Jakub NeprašTrafačka je bývalý industriální prostor, který od roku 2007 slouží současnému umění. Graffiti, street art, tvorba generace mladých umělců ve smyslu DIY (Do It Yourself). Mnozí, kteří zde „začínali“, dnes již vystavují v renomovaných pražských galeriích nebo se účastní...
-
Lukáš Vegricht | 3.6.2014
Stephen Senewiratne
Mandarin Oriental PragueStephen již dlouhá léta patří k našim předním odborníkům na asijskou kuchyni v evropském kabátě. Je zřejmé, že jeho původ a dlouhodobý pobyt v Evropě mu poskytuje velikou výhodu před ostatními kuchaři, kteří hledají průsečík mezi Východem a Západem....
-
David Viktorin | 3.6.2014
David Viktorin
Borgo AgnesePři vytváření menu Beaujolais jsem chtěl klienty restaurace Borgo Agnese jasně a přímo zasáhnout a naservírovat jim pokrmy, které se budou vzájemně snoubit a doplňovat s mladými víny z Francie. Mým záměrem bylo vše odlehčit a razantně změnit. Nejvíce...
-
doc. Ing. Roman Zuzák, Ph.D. | 3.6.2014
48 hodin v…
TáborPři vyslovení názvu města Tábor dojde k myšlenkovému propojení k husitům jako zakladatelům města. Historie osídlení ostrohu nad řekou Lužnicí a Tismenickým potokem je však mnohem starší. Archeologické výzkumy dokázaly, že na ostrohu a několika dalších místech dnešního města...
-
Tomáš Kalina | 3.6.2014
Grant Achatz
restaurace AlineaCestu do Aliney jsem si skoro vymodlil. Už pěknou dobu jsem velkým obdivovatelem Granta Achatze. Nejdříve jsem před několika lety v NYC objevil a prolistoval kuchařku Alinea a poté jsem na YouTube shlédnul video „24 Hours at Alinea“ a...
-
Kateřina Makovská | 15.2.2014
Filip Netušil
Většinu svého života se zabýval uměním, které jej zavedlo i do evropské metropole, Londýna, kde studoval na London University of the Arts. Velice rychle jej pohltila londýnská barová scéna a začal se zabývat mixologií, lákavou a tajemnou disciplínou, která...
-
9.2.2014
Losos, mušle sv. Jakuba, pomelo ceviche s medovým popcornem
Paul Day : Sansho
-
9.2.2014
Uzený losos s karotkou a šťovíkem
Petr Hajný : Chagall’s Club Restaurant