Témata
-
Lukáš Vegricht | 3.10.2014
Salát z divokých krevet
Jiří Nosek & Jan Kvasnička(4 porce) Kokosovo-mučenková emulze 50 ml mučenkového pyré 50 ml kokosového pyré 25 g hoisin 10 ml limetkové šťávy 1 červené chilli 25 g hnědého cukru 100 ml slunečnicového oleje 10 ml sezamového oleje Vše rozmixujte do hladké emulze....
-
Lukáš Vegricht | 3.10.2014
Jiří Nosek & Jan Kvasnička
Zdenek’s Oyster BarS kluky z Oyster Baru jsem se potkal nad jedním z jejich dezertů, který byl stejně zajímavý jako samotné povídání. Jejich práci sleduji už poměrně dlouho a potvrzuje pravidlo, že nová líheň šéfkuchařů začíná vystrkovat růžky a sklízet zasloužené...
-
Tomáš Kalina | 1.10.2014
Ústřice gillardeau se syrovým hovězím masem, želírovaná esence, piniové oříšky a sardelovo-cibulový krém
Sven Elverfeld(8 porcí) Esence z telecí oháňky 120 ml esence z telecí oháňky troška xantany Esenci, která má pokojovou teplotu, smíchejte s xantanou. Sceďte přes hodně jemné sítko a dejte do vakuového sáčku. Sáček nechte asi 6 hodin viset, aby...
-
1.10.2014
Grilovaná kotletka a svíčková sous-vide při 60° v pistáciovém prachu, podávaná s bramborovým suflé, smrži, cibulovou marmeládou a zvěřinovým jus
Lukáš Čížek(4 porce) Grilovaná kotletka 500 g kančí kotletky Windsor s kostí 10 čerstvých rozmarýnů 50 ml olivového oleje 2 g citronové kůry 5 g mixu pepřů 3 g plátkové soli Kotletky rozdělte na jednotlivé porce a odstraňte případné blány...
-
1.10.2014
SRNČÍ & FOIE GRAS TORCHON, květák, kdoulové pyré, vlašské ořechy, srnčí jus s čokoládou
Petr Fučík(4 porce) Srnčí hřbet 200 g srnčího hřbetu Windsor 4 snítky rozmarýnu 2 kuličky jalovce 40 g beurre noisette 20 g oleje z vlašských ořechů slunečnicový olej a máslo na opékání Srnčí hřbet osolte, opepřete a zavakuujte do sáčku...
-
doc. Ing. Roman Zuzák, Ph.D. | 8.9.2014
48 hodin v …
KytliceAutor předpokládá, že si většina čtenářů při přečtení titulku položí několik otázek: Kytlice, kde to vůbec je? Je to ta Kytlice, nebo ty Kytlice? Co tam budu celý víkend dělat? Kytlice je z hlediska počtu obyvatel malou obcí s...
-
Milan Ballík | 28.6.2014
Osm podlaží splněných snů
Kaufhaus des Westens27. března 1907 byl v Berlíně otevřen obchodní dům Kaufhaus des Westens. Přes okamžitý sukces obchodu, pro který se vžil název KaDeWe, tehdy ani autor nápadu a první majitel Adolf Jandorf, ani architekt Emil Schaudt netušili, jak hvězdnou budoucnost...
-
David Viktorin | 20.6.2014
Krém z topinambur, zaječí hřbet, lanýžový kaviár
David Viktorin(10 porcí) Očistěte 500 g topinambur a ihned je vložte do okyselené vody. Na másle nechte zesklovatět 200 g najemno pokrájené šalotky. Přidejte na půlky rozkrojené topinambury a krátce orestujte. Zalijte 200 ml suchého vína a nechte odvařit. Přidejte...
-
David Viktorin | 20.6.2014
Terina z hovězího jazyku v křenovém gelu, jablka, crème fraîche, petrželové pyré
David Viktorin(10 porcí) Hovězí jazyk pozvolna uvařt e v osolené vodě společně s 200 g pokrájené mrkve, 100 g celeru, 200 g cibule, 100 g pórku, 150 g kořenové petržele a 1 lžící kuliček divokého koření. Pak jazyk ještě za...
-
Milan Ballík | 17.6.2014
Tomeu Caldentey
a kuchyně kouzelného ostrovaMallorca patří k častým a oblíbeným cílům českého turisty. Je nám milá svou poměrně dobrou dostupností a příjemným klimatem. Pro suchozemce má navíc kouzlo mořských vln a možnost lenošení na bílých písečných plážích. Ostrov se ale pyšní i zajímavou...
-
16.6.2014
Variace z divoké kachny, hříbková nádivka
Tomáš LevýVariace z divoké kachny 4 celé divoké kachny 150 g kachního sádla 2 snítky rozmarýnu 20 ml olivového oleje sůl Maldon pepř Hříbková nádivka 200 g bílého chleba 40 g čerstvých hříbků 40 g šalotky 1 snítka tymiánu 20...
-
16.6.2014
Zauzený pohořelický sumec, houbový kuskus
Tomáš LevýZauzený pohořelický sumec 600 g fi letů ze sumce 8 g mořské hrubozrnné soli 8 g cukru 30 g másla 20 ml olivového oleje Houbový kuskus 320 g kuskusu 40 g křemenáčů 40 g hříbků 30 g šalotky 300...
-
12.6.2014
Salát s kozím sýrem
Petr KuncVařil pro britskou královnu Alžbětu, Eltona Johna i v restauraci Hestona Blumenthala v Londýně. Je mladý, kreativní a vaření je pro něj největší životní vášní. Posledních 14 let opravdu nezahálel a podíval se do mnoha britských michelinských restaurací. V...
-
Lukáš Vegricht | 10.6.2014
Hovězí ossobuco
Stephen SenewiratneOssobuco 4 kusů hovězího ossobuca Lehce maso osolte a zavakuujte. Vařte ve vodní lázni sous vide 27 hodin při teplotě 56 °C. Doba přípravy se může lišit v závislosti na produktu. Zázvorová omáčka 2 litry telecí šťávy 100 g...
-
Lukáš Vegricht | 9.6.2014
Mušle tataki, květákové pyré a miso
Stephen SenewiratneMušle svatého Jakuba 8 očištěných mušlí svatého Jakuba 1 lžíce mletého černého pepře 1 lžíce pražených a drcených černých a bílých sezamových semínek 1 lžíce citronové kůry máslo na opékání, sůl Smíchejte pepř, sezamová semínka a citronovou kůru. Mušle...