Štítek "zmrzlina"
-
Tomáš Kalina | 17.5.2016
Thomas Bühner
la vieTomáši, jak ses dostal k vaření? Když se rozhodovalo o tom, čím budu, byl jsem na testu, z kterého vyplynulo, že bych mohl být sedlák, pekař nebo kuchař. Sedlákem jsem být nechtěl, pekařem také ne, protože tam se musí...
-
Tomáš Kalina | 22.7.2015
JOACHIM WISSLER
VendômeAsi jsem germanista, nevím, ale prostě mě fascinují němečtí kuchaři. I když kdysi tomu tak nebylo. Hned po vyučení jsem se dostal do německé restaurace, kde bylo vaření trošku jiné. Uděláme omáčku… vezmi támhleten pytlík a smíchej ho s...
-
Lukáš Vegricht | 5.12.2014
Citronový koláč, lékořicová zmrzlina…
Marco Pilloni & Petr KuncDobrých cukrářů je dnes opravdu málo, ale to jsme probírali již v předešlém příspěvku. Jen připomínám, jestli jednoho máte, važte si ho. V opačném případě hledejte konzultaci profesionála, který může přinést do vašich dezertů novou energii. Stejně jako si...
-
Lukáš Vegricht | 9.11.2014
„Oops! Jsem předělal espreso crème brûlée tart“
Lukáš Vegricht(10 porcí) Espreso crème brûlée 250 g 31% smetany 250 g 3,5% mléka 50 g kávy espreso zredukované na 20 g 150 g žloutků 50 g cukru muscovado Cukr demerara na karamelovou krustu Smetanu s mlékem přiveďte k varu,...
-
Lukáš Vegricht | 13.10.2014
Horký čokoládový mousse, zmrzlina z tmavé čokolády, karamelová pěna s mořskou solí, želé z hořké čokolády, kakaová drobenka
Marco Pilloni & Petr Kunc(15 porcí) Horký čokoládový mousse 150 g 64% tmavé čokolády 500 g plnotučného mléka 5 g kukuřičného škrobu 60 g cukru 1/2 lžičky vanilkového extraktu 1 lžíce rumu nebo sherry špetka soli a skořice Čokoládu, cukr, sůl, skořici a...
-
Lukáš Vegricht | 13.10.2014
Mrkvový dort, citronový krém, mascarpono-citronová zmrzlina, presované plátky mrkve
Marco Pilloni & Petr Kunc(15 porcí) Mrkvový dort 175 g světlého cukru muscovado 3 vejce 140 g nastrouhané mrkve 100 g hrozinek 1 pomeranč (pouze kůra) 175 g samokypřící mouky 1 lžička jedlé sody 1 lžička mleté skořice 1/2 lžičky muškátového oříšku 175...
-
Milan Ballík | 4.10.2013
Sebastiano Spriveri
jednoduchá krása sicilských dobrotPokračováním sympatické tradice ukázek přísně regionálních kuchyní Itálie v pražském hotelu Four Seasons byly na jaře konané Sicilské dny. Poté, kdy se Praze představil Cesare Giaccone s jídly Piemontu, předvedl svá kouzla u sporáku Alberto Bettini ze Savigna. Rodinné...
-
Lukáš Skála | 10.5.2013
Křupavý nugátový krém
Lukáš SkálaTonka fazole (též tonkové boby nebo jen tonka) je koření se specifickým aroma. Přes jeho název nejde o druh fazole, ale o fermentovaná semena stromu s názvem Silovoň obecný. Jednotlivé „fazolky“ jsou zhruba 25 až 30 milimetrů dlouhé a...