Lukáš Skála
-
Edita Zeit | 15.1.2018
Cukrář Skála
první pražská továrna na zákuskyLukáš Skála patří mezi absolutní špičku české cukrařiny. Má za sebou mnoho úspěchů v mezinárodních soutěžích, včetně zlaté medaile z cukrářské olympiády v Erfurtu. Působil v pražském hotelu Intercontinental a poslední dva roky jste mohli jeho pralinky i talířové dezerty ochutnat v belgické restauraci...
-
Lukáš Skála | 10.11.2014
Čokoládový krém s rebarborou a skořicovým sorbetem
Lukáš Skála(4 porce) Čokoládový krém se skořicí 100 ml čerstvé 33% smetany 30 g mléčné čokolády 1 g plátkové želatiny 2 celé skořice Smetanu a skořici přiveďte k varu, přidejte čokoládu a důkladně promíchejte. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě....
-
Lukáš Skála | 10.11.2014
Citronový mousse, sedlina z ostružin a sorbet z černého čaje
Lukáš Skála(4 porce) Citronový mousse 100 g mascarpone 100 g čerstvé 33% smetany 40 g třtinového cukru 10 g citronové kůry 1 g plátkové želatiny Smetanu, mascarpone, cukr a citronovou kůru dejte do hrnce na mírný oheň a přiveďte k...
-
Lukáš Vegricht | 1.11.2014
Kuchařské dezerty
Je mi naprosto jasné, že každý nemůže být jako Lukáš Skála, který je v kuchařské obci považován za nejlepšího cukráře u nás. Souhlasí s tím dokonce i porotci světového finále v norském Stavangeru, kde Lukáš v červenci soutěžil s...
-
Lukáš Skála | 10.5.2013
Křupavý nugátový krém
Lukáš SkálaTonka fazole (též tonkové boby nebo jen tonka) je koření se specifickým aroma. Přes jeho název nejde o druh fazole, ale o fermentovaná semena stromu s názvem Silovoň obecný. Jednotlivé „fazolky“ jsou zhruba 25 až 30 milimetrů dlouhé a...