Štítek "lanýže"
-
David Viktorin | 20.6.2014
Krém z topinambur, zaječí hřbet, lanýžový kaviár
David Viktorin(10 porcí) Očistěte 500 g topinambur a ihned je vložte do okyselené vody. Na másle nechte zesklovatět 200 g najemno pokrájené šalotky. Přidejte na půlky rozkrojené topinambury a krátce orestujte. Zalijte 200 ml suchého vína a nechte odvařit. Přidejte...
-
Milan Ballík | 17.6.2014
Tomeu Caldentey
a kuchyně kouzelného ostrovaMallorca patří k častým a oblíbeným cílům českého turisty. Je nám milá svou poměrně dobrou dostupností a příjemným klimatem. Pro suchozemce má navíc kouzlo mořských vln a možnost lenošení na bílých písečných plážích. Ostrov se ale pyšní i zajímavou...
-
Kateřina Makovská | 6.6.2014
Petrželový krém s lanýžem, pažitka a micro cress
Grant Jones100 g šalotky 500 g kořenové petržele 750 ml plnotučného mléka 750 ml vody 70 g másla 100 ml polosuchého bílého vína citron sůl muškátový oříšek plátky bílého lanýže extra virgin lanýžový olej Frantoi Cutrera Šalotku orestujte na polovině...
-
Kateřina Makovská | 6.6.2014
Sýrové suflé s bílým lanýžem
Grant JonesBešamel 1136 ml mléka (2 angl. pinty) 125 g másla, 125 g mouky 220 g žloutků sůl muškátový oříšek Suflé 200 g bílků 100 g sýru Cheddar 100 g sýru Gruyère 500 ml smetany máslo na vymazání forem pepř...
-
Kateřina Makovská | 4.6.2014
Lanýžové menu s Grantem Jonesem
Grant Jones ve spolupráci s Janem Kaplanem sestavili v restaurantu Pavillon šest chodů provoněných lanýži. Oba jsou nadšenci fúze evropské a asijské kuchyně, experimentů i respektu k tradicím. I proto byla společná práce v brněnské restauraci pro oba gastronomické...
-
Lukáš Vegricht | 10.8.2012
Jehněčí hřbet a křupavý brzlík
Marek RaditschJehněčí hřbet a křupavý brzlík s lehce zauzenými houbami, topinamburem a krémovou lanýžovou omáčkou (4 porce) Jehněčí hřbet 2 kusy vykostěného jehněčího karé citron Jehněčí karé osolíme, opepříme a krátce opečeme dokřupava. Spolu s česnekem a tymiánem dáme péci...