Štítek "kari"
-
Lukáš Vegricht | 20.6.2018
Jens Rittmeyer, restaurace N°4
Nordicko-Německá gastronomieDalší povedený workshop z repertoáru Makro Akademie. Tentokrát jsme mohli nakouknout pod pokličku šéfkuchaře Jense Rittmeyera. Jens přivezl do Prahy jídla z restaurace N°4, která je součástí hotelu Navigare v německém Hamburku. Restaurace má michelinskou hvězdu a v hotelu najdete také klasickou...
-
Lukáš Vegricht | 18.2.2018
elBullifoundation
2. částNejprve by bylo dobré říct, že v elBulliLab nenajdete žádnou kuchyň, takže žádné vaření ani recepty, techniky nebo nová jídla. I když, jak se to vezme, protože vše, co tu dělají, by se dalo brát vlastně jako jeden velký hrnec,...
-
Lukáš Vegricht | 27.12.2017
elBarri
4. částJak vnímáte změny, kterými prošel kuchařský svět, rozpor mezi tradiční a moderní kuchyní? Myslíte, že tradiční postupy jsou na ústupu, když vezmete v potaz, kolik technických vymožeností dnes mají kuchaři k dispozici? Tohle je další příklad, kdy můžeme mluvit ve stejné...
-
Edita Zeit | 14.12.2017
Sia
asijský koncept, který Praha ještě nevidělaKdyž šéfkuchař Jiří Štift odešel po delším působení z hotelu Mandarin Oriental Prague, všechny samozřejmě zajímalo, kam ho jeho kuchařská cesta zavede příště. Brzy se v kuloárech začalo šeptat o obřím asijském konceptu, který bude mít na svědomí právě on. Světe...
-
Lukáš Vegricht | 14.4.2016
EL CELLER DE CAN ROCA
Špatné místo? Ani nevím, kolikrát už jsem tuhle výmluvu slyšel. Zapomeňte, nic takového neexistuje! Pokud jste měli štěstí a možnost navštívit restauraci El Celler de Can Roca, jistě mi dáte za pravdu. Možná jsem začal trochu zostra, tak mi...
-
Lukáš Vegricht | 24.2.2016
NEW KIDS ON THE BLOCK
…zerO Killed, kluci, o kterých bude dneska řeč, už rozhodně nejsou žádné děti. Nebyli to ale ani členové slavné popové kapely z 80. let, kteří tento termín dostali do povědomí. Co tedy mají společného kapela z osmdesátých let a...
-
Lukáš Vegricht | 3.10.2014
Jiří Nosek & Jan Kvasnička
Zdenek’s Oyster BarS kluky z Oyster Baru jsem se potkal nad jedním z jejich dezertů, který byl stejně zajímavý jako samotné povídání. Jejich práci sleduji už poměrně dlouho a potvrzuje pravidlo, že nová líheň šéfkuchařů začíná vystrkovat růžky a sklízet zasloužené...
-
Lukáš Vegricht | 10.6.2014
Hovězí ossobuco
Stephen SenewiratneOssobuco 4 kusů hovězího ossobuca Lehce maso osolte a zavakuujte. Vařte ve vodní lázni sous vide 27 hodin při teplotě 56 °C. Doba přípravy se může lišit v závislosti na produktu. Zázvorová omáčka 2 litry telecí šťávy 100 g...
-
Lukáš Vegricht | 5.2.2012
Mussaman kari
Lukáš VegrichtMussaman kari neboli muslimské kari, jak zní přesný překlad, pochází z jižního Thajska. Liší se od ostatních thajských kari převážně tím, že je obohaceno kořením z indické kuchyně. Jak název napovídá, je většinou připravováno s kuřete, kachny nebo hovězího...