Štítek "jehněčí"
-
Milan Ballík | 4.8.2015
Jaroslav Žídek
Restaurace AlbrechtPrvní bratislavské překvapení tak docela překvapením není. Protože restaurant Albrecht je špičkou gastronomie nejen v Bratislavě. Což není žádný div, pokud si přečteme jméno v kolonce majitele a šéfkuchaře v jedné osobě – Jaroslav Žídek. Že se nebude konat...
-
Milan Ballík | 28.6.2014
Osm podlaží splněných snů
Kaufhaus des Westens27. března 1907 byl v Berlíně otevřen obchodní dům Kaufhaus des Westens. Přes okamžitý sukces obchodu, pro který se vžil název KaDeWe, tehdy ani autor nápadu a první majitel Adolf Jandorf, ani architekt Emil Schaudt netušili, jak hvězdnou budoucnost...
-
David Viktorin | 3.6.2014
David Viktorin
Borgo AgnesePři vytváření menu Beaujolais jsem chtěl klienty restaurace Borgo Agnese jasně a přímo zasáhnout a naservírovat jim pokrmy, které se budou vzájemně snoubit a doplňovat s mladými víny z Francie. Mým záměrem bylo vše odlehčit a razantně změnit. Nejvíce...
-
Lukáš Vegricht | 10.8.2012
Jehněčí hřbet a křupavý brzlík
Marek RaditschJehněčí hřbet a křupavý brzlík s lehce zauzenými houbami, topinamburem a krémovou lanýžovou omáčkou (4 porce) Jehněčí hřbet 2 kusy vykostěného jehněčího karé citron Jehněčí karé osolíme, opepříme a krátce opečeme dokřupava. Spolu s česnekem a tymiánem dáme péci...
-
8.8.2012
Jehněčí karé v petrželové krustě, coco fazole, cuketa a omáčka z pečených paprik
Petr Hajný : Chagall’s Club Restaurant
-
Lukáš Vegricht | 5.2.2012
Mussaman kari
Lukáš VegrichtMussaman kari neboli muslimské kari, jak zní přesný překlad, pochází z jižního Thajska. Liší se od ostatních thajských kari převážně tím, že je obohaceno kořením z indické kuchyně. Jak název napovídá, je většinou připravováno s kuřete, kachny nebo hovězího...