Štítek "Culinary 9"
-
Kateřina Makovská | 4.6.2014
Lanýžové menu s Grantem Jonesem
Grant Jones ve spolupráci s Janem Kaplanem sestavili v restaurantu Pavillon šest chodů provoněných lanýži. Oba jsou nadšenci fúze evropské a asijské kuchyně, experimentů i respektu k tradicím. I proto byla společná práce v brněnské restauraci pro oba gastronomické...
-
Pavel Bidlo a Lukáš Vegricht | 4.6.2014
Oběd s.
Jan Kaláb a Jakub NeprašTrafačka je bývalý industriální prostor, který od roku 2007 slouží současnému umění. Graffiti, street art, tvorba generace mladých umělců ve smyslu DIY (Do It Yourself). Mnozí, kteří zde „začínali“, dnes již vystavují v renomovaných pražských galeriích nebo se účastní...
-
Lukáš Vegricht | 3.6.2014
Stephen Senewiratne
Mandarin Oriental PragueStephen již dlouhá léta patří k našim předním odborníkům na asijskou kuchyni v evropském kabátě. Je zřejmé, že jeho původ a dlouhodobý pobyt v Evropě mu poskytuje velikou výhodu před ostatními kuchaři, kteří hledají průsečík mezi Východem a Západem....
-
David Viktorin | 3.6.2014
David Viktorin
Borgo AgnesePři vytváření menu Beaujolais jsem chtěl klienty restaurace Borgo Agnese jasně a přímo zasáhnout a naservírovat jim pokrmy, které se budou vzájemně snoubit a doplňovat s mladými víny z Francie. Mým záměrem bylo vše odlehčit a razantně změnit. Nejvíce...
-
doc. Ing. Roman Zuzák, Ph.D. | 3.6.2014
48 hodin v…
TáborPři vyslovení názvu města Tábor dojde k myšlenkovému propojení k husitům jako zakladatelům města. Historie osídlení ostrohu nad řekou Lužnicí a Tismenickým potokem je však mnohem starší. Archeologické výzkumy dokázaly, že na ostrohu a několika dalších místech dnešního města...
-
Tomáš Kalina | 3.6.2014
Grant Achatz
restaurace AlineaCestu do Aliney jsem si skoro vymodlil. Už pěknou dobu jsem velkým obdivovatelem Granta Achatze. Nejdříve jsem před několika lety v NYC objevil a prolistoval kuchařku Alinea a poté jsem na YouTube shlédnul video „24 Hours at Alinea“ a...