Štítek "Culinary 9"
-
Milan Ballík | 28.6.2014
Osm podlaží splněných snů
Kaufhaus des Westens27. března 1907 byl v Berlíně otevřen obchodní dům Kaufhaus des Westens. Přes okamžitý sukces obchodu, pro který se vžil název KaDeWe, tehdy ani autor nápadu a první majitel Adolf Jandorf, ani architekt Emil Schaudt netušili, jak hvězdnou budoucnost...
-
David Viktorin | 20.6.2014
Krém z topinambur, zaječí hřbet, lanýžový kaviár
David Viktorin(10 porcí) Očistěte 500 g topinambur a ihned je vložte do okyselené vody. Na másle nechte zesklovatět 200 g najemno pokrájené šalotky. Přidejte na půlky rozkrojené topinambury a krátce orestujte. Zalijte 200 ml suchého vína a nechte odvařit. Přidejte...
-
David Viktorin | 20.6.2014
Terina z hovězího jazyku v křenovém gelu, jablka, crème fraîche, petrželové pyré
David Viktorin(10 porcí) Hovězí jazyk pozvolna uvařt e v osolené vodě společně s 200 g pokrájené mrkve, 100 g celeru, 200 g cibule, 100 g pórku, 150 g kořenové petržele a 1 lžící kuliček divokého koření. Pak jazyk ještě za...
-
Milan Ballík | 17.6.2014
Tomeu Caldentey
a kuchyně kouzelného ostrovaMallorca patří k častým a oblíbeným cílům českého turisty. Je nám milá svou poměrně dobrou dostupností a příjemným klimatem. Pro suchozemce má navíc kouzlo mořských vln a možnost lenošení na bílých písečných plážích. Ostrov se ale pyšní i zajímavou...
-
16.6.2014
Variace z divoké kachny, hříbková nádivka
Tomáš LevýVariace z divoké kachny 4 celé divoké kachny 150 g kachního sádla 2 snítky rozmarýnu 20 ml olivového oleje sůl Maldon pepř Hříbková nádivka 200 g bílého chleba 40 g čerstvých hříbků 40 g šalotky 1 snítka tymiánu 20...
-
16.6.2014
Zauzený pohořelický sumec, houbový kuskus
Tomáš LevýZauzený pohořelický sumec 600 g fi letů ze sumce 8 g mořské hrubozrnné soli 8 g cukru 30 g másla 20 ml olivového oleje Houbový kuskus 320 g kuskusu 40 g křemenáčů 40 g hříbků 30 g šalotky 300...
-
12.6.2014
Salát s kozím sýrem
Petr KuncVařil pro britskou královnu Alžbětu, Eltona Johna i v restauraci Hestona Blumenthala v Londýně. Je mladý, kreativní a vaření je pro něj největší životní vášní. Posledních 14 let opravdu nezahálel a podíval se do mnoha britských michelinských restaurací. V...
-
Lukáš Vegricht | 10.6.2014
Hovězí ossobuco
Stephen SenewiratneOssobuco 4 kusů hovězího ossobuca Lehce maso osolte a zavakuujte. Vařte ve vodní lázni sous vide 27 hodin při teplotě 56 °C. Doba přípravy se může lišit v závislosti na produktu. Zázvorová omáčka 2 litry telecí šťávy 100 g...
-
Lukáš Vegricht | 9.6.2014
Mušle tataki, květákové pyré a miso
Stephen SenewiratneMušle svatého Jakuba 8 očištěných mušlí svatého Jakuba 1 lžíce mletého černého pepře 1 lžíce pražených a drcených černých a bílých sezamových semínek 1 lžíce citronové kůry máslo na opékání, sůl Smíchejte pepř, sezamová semínka a citronovou kůru. Mušle...
-
9.6.2014
Grilovaná chobotnice s cizrnovým pyré a Datterino rajčaty
Miroslav Grusz : Aromi
-
9.6.2014
Foie gras s kachnou, Sauternes želé a třešněmi
Petr Hajný : Chagall’s Club Restaurant
-
9.6.2014
Sushi set – nigiri, hosomaki, Dragon roll
Noritada Saito : KOISHI – fish & sushi restaurant
-
Kateřina Makovská | 6.6.2014
Petrželový krém s lanýžem, pažitka a micro cress
Grant Jones100 g šalotky 500 g kořenové petržele 750 ml plnotučného mléka 750 ml vody 70 g másla 100 ml polosuchého bílého vína citron sůl muškátový oříšek plátky bílého lanýže extra virgin lanýžový olej Frantoi Cutrera Šalotku orestujte na polovině...
-
Kateřina Makovská | 6.6.2014
Sýrové suflé s bílým lanýžem
Grant JonesBešamel 1136 ml mléka (2 angl. pinty) 125 g másla, 125 g mouky 220 g žloutků sůl muškátový oříšek Suflé 200 g bílků 100 g sýru Cheddar 100 g sýru Gruyère 500 ml smetany máslo na vymazání forem pepř...
-
Matěj R. Kalina | 5.6.2014
Jermann
zářivá hvězda friulského nebeJako mámivý zvuk bájných Sirén se světem, jemuž vládne víno, nese jméno vinařského domu Jermann. Nejedná se ale o postavu, která by měla cokoliv do činění s mystikou antické mytologie, byť se zdá, že setkání s tímto respektovaným vinařem...