Štítek "Culinary 1"
-
Jan Všetečka | 15.2.2012
Čokoládový fondant
Jan VšetečkaČokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou a malinami (4 porce) 250 g čokolády Michel Cluizel 71 % 250 g másla 200 g moučkového cukru 250 g vajec (cca 4 kusy) 100 g hladké mouky Rozehřejte troubu na 200 °C. Čokoládu...
-
Tomáš Kalina | 9.2.2012
Molekulární kuchyně
Můj první kontakt s molekulární kuchyní byl zhruba před pěti lety a přiznám se, že reakce byla spíše odpudivá. Jak jsem později od mnoha lidí slyšel, stejně jako já prohlašovali, že je to spíš pro chemiky a že to...
-
Lukáš Vegricht | 5.2.2012
Hovězí salát se zelenou papayou
Lukáš VegrichtNezralá papaya je velice populární ingredience v Thajsku a Vietnamu, kde se používá jak k přípravě salátů, tak i k vaření. Pokaždé, když připravuji tento salát, naložím si papayu na den do dresinku a poté přidám zbytek ingrediencí. Takto...
-
Lukáš Vegricht | 5.2.2012
Mussaman kari
Lukáš VegrichtMussaman kari neboli muslimské kari, jak zní přesný překlad, pochází z jižního Thajska. Liší se od ostatních thajských kari převážně tím, že je obohaceno kořením z indické kuchyně. Jak název napovídá, je většinou připravováno s kuřete, kachny nebo hovězího...