Štítek "chilli"
-
Edita Zeit | 27.2.2018
QQ Asian Kitchen
dva šéfkuchaři v jedné kuchyniQQ otevřelo své dveře pro veřejnosti vloni v září. Datum zahajovací párty si pamatuju úplně přesně. Bylo to 23. září a pamatuji si to proto, že jsem se v ten den vdávala. Musím ale uznat, že jako důvod neúčasti...
-
Milan Ballík | 17.11.2014
Spaghetti z tvrdé pšenice, jus z červených krevet, strouhanka s česnekem a ančovičkami
Sebastiano Spriveri(4 porce) Spaghetti 320 g spaghetti Cav. Giuseppe Cocco 2 bobkové listy Červené krevety 8 očištěných červených krevet cca 320 g (oloupané hlavy krevet použijte na omáčku) 20 g extra panenského olivového oleje 20 g jarní cibulky nakrájené na...
-
Lukáš Vegricht | 3.10.2014
Grilovaná chobotnice
Jiří Nosek & Jan Kvasnička(4 porce) Chobotnice 2,5 kg marocké chobotnice 10 l vody, 2 cibule 1 řapíkatý celer 1 pórek, 2 mrkve 1 snítka tymiánu 2 bobkové listy, 2 rajčata 50 g mořské soli 50 ml olivového oleje Full Moon Zeleninu nakrájejte...
-
Lukáš Vegricht | 3.10.2014
Salát z divokých krevet
Jiří Nosek & Jan Kvasnička(4 porce) Kokosovo-mučenková emulze 50 ml mučenkového pyré 50 ml kokosového pyré 25 g hoisin 10 ml limetkové šťávy 1 červené chilli 25 g hnědého cukru 100 ml slunečnicového oleje 10 ml sezamového oleje Vše rozmixujte do hladké emulze....
-
1.10.2014
Grilovaná kotletka a svíčková sous-vide při 60° v pistáciovém prachu, podávaná s bramborovým suflé, smrži, cibulovou marmeládou a zvěřinovým jus
Lukáš Čížek(4 porce) Grilovaná kotletka 500 g kančí kotletky Windsor s kostí 10 čerstvých rozmarýnů 50 ml olivového oleje 2 g citronové kůry 5 g mixu pepřů 3 g plátkové soli Kotletky rozdělte na jednotlivé porce a odstraňte případné blány...
-
Milan Ballík | 4.10.2013
Sebastiano Spriveri
jednoduchá krása sicilských dobrotPokračováním sympatické tradice ukázek přísně regionálních kuchyní Itálie v pražském hotelu Four Seasons byly na jaře konané Sicilské dny. Poté, kdy se Praze představil Cesare Giaccone s jídly Piemontu, předvedl svá kouzla u sporáku Alberto Bettini ze Savigna. Rodinné...